Sunday, 27 March 2011

SOwi....

maaf atas masalah teknikel yg berlaku td.maaf sebab resipi tersebut x dpt d publishkan..
kesulitan amat2 sngt dikesali..

cOOking2 bersama Chef NueX....

tuan2,puan2,adk2.abg2,kakak2, n x lupa kepada mak cik timah,mak cik kiah n makcik2 yg sewaktu ngan nye...
hari ni  chef NueX berjaya menyediakan resipi terulung chef wat hari ni...ketam lemak cili api.
terangkat beb...
oleh itu,chef mahu kongsikan bersama insan2 sekalian.ini dia resipi nye yek...

Ketam Lemak Cili Api.

Saturday, 26 March 2011

LoVe sigNs...

@nSwEr...

ish3...pade yg dapat jwb,tahniah ea.tp pade yg kurang bernaseb bek/x langsung bernaseb bek,cube lg len kali ea.nantikan kemunculan segmen ni len kali...

Jawapan nye...
soklan 1.
jawapanye cucu sekalian,lampu stadium bukak bile ada game,manekala lampu bilik tutup bile  ada game..hehe....
bile jwb soklan ni,teringat mse tok mude2 dulu ktikaa kudrat seperti kuda padi.hak3....
soklan 2.
persamaan mreka,dua2 lady's choice....hehehe
memang lady2 ske taw...hahaha

Friday, 25 March 2011

TeKa-TEki AtOk....

salam...
ni atok ad soklan untuk korang smua...
bersiagalah cucu2 smua yek...

1.ad lampu stadium ngan lampu bilik,ap perbezaan mereka cucu2 ku?
  









jwp ea..cbe2 lah pk ea....

ni ado lg ni soklan dari atok...
tp soklan ni mungkin ad ckit keterlaluan nye yek..harap bersiagalah smua yek...
2.ap persamaan mayonis ngan air mani?

cubo2lah pk kan yek..

Thursday, 24 March 2011

HoT...

td nuex g searching 4 job.target, kfc kerana gua nk capai biasiswa kfc apabila gua belajar dcana as chef wanna be.dpt isi borang je.pas2 akak kfc respon bek punyer kat aq.aq rse someting plak..hehehe
laq2 ni memang mudah prasan...ahak3

bkn kakak 2 yg hot cbe d perkatakan dcni.tetapi amz bkn name sebenar telah mencadangkan 1 upgrade pd penampilan ku...
nk nengok? saksikan.......

saya ensem  (sila beri komen anda)

Sunday, 20 March 2011

ToDaY... (The Day)

tibelah hari yg dinantikan.hari berakhirnya penantian,berakhirnya debaran dan mulalah sebuah perjalanan.
nuex hr ni amik result ngan amy.nek bus ke mlaka smbung g bahau.2 perancangan asal.owang kate manusia mampu merancang,tuhan yg tentukan. sampai kat mlaka,cari tiket bus g bahau.kul 3 da....
nuex n amy bkn name sebenar talking 2 each other...

what if...
if we take the bus,absolutely sampai kul 6 punya.
if we arrived at 6,sudah tentu pejabat tutup.
if pejabat closed,the result tomorrow kite dapat.
if tomorrow dapat,ten2 kena tidur serting.

setelah beberape bnyk if yg telah kami telusuri,mendiskusi secara intelek dan holistik,amy bkn name sebenar telah calling bpk sedara dia minx tolong send kan kite owang kat serting.on the way n by the way,kite selamat sampai..
nuex n amy bkn name sebenar sampai memang x de owang punye.kami orang last amik.tahniah ats kelewatan kami amik result.
paling x bleh blah nk amik result mse byr hutang.nasib bek x ramai owang.hutang aq bnyk bai...
dari 2009 sampai 2010 hutangnye.400 jg aq habis.bersyukur aq,kalo aq ad lg pd tahun 2011,mesti seribu punya hutang aq ngan skul.hehehe...jgn jd mcm aq ni.pengajaran wat korang smua....
dah setel hutang,nk amik slip plak.sangkut lg,ish3...cikgu g selebrate 21 owang yg dapat straight.kami x kesah.kami taw slh kami datang lmbt.bestnye mse ngah tunggu slip n sepanjang brada dlm maktab,aq jmp junior2 aq yg masih syg kat aq..terutama,adk2 usrah aq,adik2 program adik angkat by nasrul ktua agama maktab yg sentiasa gua tabik..syg adk2 ku smua.nanti aq tunjuk gmbr adk2 aq ni.diaowg mmg comey2..
adk2 ku,blajar dulu.jgn wat benda len mcm abg wat dulu.menyesal nanti.jgn jd mcm abg ni.nilah amanat abg untuk korang.kalo korang bce ni,komen2 ckit adk2ku.

ckup psl adk2ku ug comey2 2,ckgu pown datang..kami dengan hati yg tabah(homeroom aq, Tabah 5) menapak menghampiri uppm. n yg sedang menunggu ngan slip kami,c.Suhaimi.(cikgu LK,tp mcm ustaz,ayahanda kelas AM,dia ni fleksibel,bleh jd penceramah bebas,bpk,kwn sebaya,player bola tampar n mcm2 lg,kire lelaki mlayu terakhirlah)panjang betul description tentang beliau ni...hehe
ap lg,kami kena serangan dari segi mental.amy bkn name sebenor,kool je.aq,gelabah mcm owang nk nikah..
aq nyer result,korang kena tanya aq sendiri..hak3...

serba ckit tentang hari ini.          THE DAY